BOUWVERGUNNING

Per 1 oktober 2010 is de bouwvergunning samen met verschillende andere vergunningen op gebied van bouwen, ruimte, natuur en milieu onderdeel geworden van de omgevingsvergunning. Als u wilt bouwen, verbouwen of renoveren dan heeft u meestal een omgevingsvergunning voor bouwen nodig. Via omgevinsloket online, kunt u met de vergunningscheck bepalen of u een omgevingsvergunning voor bouwen nodig heeft.

Heeft u wel een bouwvergunning nodig? Dan moet u zich houden aan de regels uit het bouwbesluit 2012. Hierin staan de minimale bouwtechnische eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid en energiezuinigheid. Bovendien zijn de gemeentelijke voorschriften van de bouwverordening, welstandseisen en het bestemmingsplan op uw plan van toepassing.

RIK ontwerp- en tekenbureau is vertrouwd met de bouwtechnische eisen uit het bouwbesluit 2012 en kan u uitstekend helpen bij de bestemmingsplantoets, de gemeentelijke bouwverordening en het indienen van uw plan bij welstand. Indien gewenst kunnen wij de aanvraag namens u indienen en verzorgen wij de correspondentie met gemeentelijke instanties. Twijfelt u of uw plan al dan niet vergunningsplichtig is? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.